Radomír Němeček

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy 2023. június elsejétől Radomír Němeček erősíti az AutoBinck Car Distribution (ACD) vezetőségét.

Üzletfejlesztési igazgatóként Radomír felel a részleg stratégiafejlesztéséért. Ugyancsak ő irányítja azt a folyamatot, amelynek során a vállalat hagyományos autóipari szereplőből innovatív, ügyfélközpontú, adat alapú szervezetté alakul át. Célkitűzésünk, hogy megerősítsük és tovább bővítsük gépjármű-forgalmazási és ahhoz kapcsolódó értékesítési tevékenységeinket a kelet-közép-európai térségben.

Radomír jelentős autóipari tapasztalattal rendelkezik; korábban a Volvo Cars, a Hyundai és a Leaseplan vállalatoknál dolgozott a világ különböző országaiban. Jelen megbízatását a Cseh Köztársaságból fogja ellátni, közvetlen felettese Niek Hertsenberg, az ACD vezérigazgatója.

„Radomír egy olyan pillanatban csatlakozik a csapathoz, amely rendkívüli izgalmakat tartogat az egész autóipar számára. Az elkövetkező néhány évben új márkák, új üzleti modellek fogják teljesen átrajzolni az autóipar térképét. Nemzetközi tapasztalatával és kapcsolati hálózatával Radomír hozzájárul ahhoz, hogy megszilárdítsuk és tovább erősítsük az AutoBinck pozícióját a kelet-közép-európai régióban, vagy akár azon is túl. Radomír olyan releváns tudással bír, amely a jelenlegi üzletmenet támogatásán túl tovább fejlesztheti az ACD központi vezetése által támogatott helyi tevékenységeket.” – mondta Niek Hertsenberg.

„Izgatottan csatlakozom az AutoBinckhez.” – mondta Radomír Němeček. „Meggyőződésem, hogy az AutoBinck 116 éves szakmai tapasztalata, egészséges étvágya és tehetséges munkatársai együtt olyan különleges pozícióba emelik a vállalatot, amelyből hatékonyan aknázhatjuk ki a gyorsan változó autóipari környezetben jelentkező új lehetőségeket. Alig várom, hogy a csapat tagjaként magam is hozzájáruljak a sikertörténet új fejezetéhez.”

Az AutoBinck csoport Magyarországon a Business Lease Kft., a Hyundai Holding Hungary Kft., az Autopalace Délpest Kft., valamint Autopalace Buda Kft. kiskereskedelmi tevékenységet folytató egységek tulajdonosaként van jelen. A Hyundai Holding Hungary Kft. a Hyundai márka importőri tevékenységét látja el a hazai piacon 2007 óta, míg a kiskereskedelmi tevékenységet folytató egységekben, az Autopalace Délpest Kft. esetében a Hyundai, Opel márkák hivatalos márkakereskedelmi és márkaszerviz tevékenységét látják el, míg az Autopalace Buda Kft. a Hyundai modellek hivatalos márkakereskedése és szervize, valamint a Jaguar, Land Rover márkák hivatalos márkaszervize működik.

Az AutoBinck folyamatosan keres új befektetési lehetőségeket, partnereket a régióban azzal a céllal, hogy tovább bővítse kereskedelmi tevékenységét és szerteágazó befektetéseinek portfolióját. Ezen üzletfejlesztési tervek nem korlátozódnak az autókereskedelemre, hanem startup cégek, innovatív, elkötelezett induló vállalkozások felvásárlására is kiterjed.

Az AutoBinck-csoportba tartozó AutoBinck Car Distribution (ACD) tizenhét autómárka hivatalos disztribútora; a vállalat öt országban (a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Hollandiában) van jelen. Az ACD emellett négy országban több márka importőreként is tevékenykedik.

Prága, 2023. június 29.