H350 garancia

A Hyundai által gyártott gépkocsik világszerte a megbízhatósági és ügyfél-elégedettségi statisztikák élmezőnyéhez tartoznak.

Ezért is vállal a Hyundai a haszongépjárműveire is páratlan, a magyar piacon egyedülálló módon a tulajdonos által választható garanciális szolgáltatást. Az alap szolgáltatás csomag a Hyundai haszongépjárművekre 3 év kilométer korlátozás nélküli garanciát és 3 év assistance szolgáltatást1 tartalmaz. Amennyiben azonban a tulajdonos úgy véli, hogy számára a hosszabb időtartamú, de futásteljesítmény korlátozással járó garancia jobban megfelel, akkor választhatja az 5 év vagy 200.000 kilométer futásteljesítmény (amelyik előbb bekövetkezik) korlátozású garanciát és a 3 év assistance szolgáltatást1. A döntést a gépkocsi forgalomba helyezése előtt kell meghozni, és az a későbbiek folyamán nem módosítható.

A fentiekben leírt garancia érvényességének fenntartásához mindössze el kell végeztetni a gyári előírásoknak megfelelő rendszerességgel a gépkocsi karbantartását. Javasoljuk, hogy a karbantartásokat és a hozzájuk kapcsolódó átvizsgálásokat, a kopó-fogyó alkatrészek (fékbetétek, szűrők, olaj, stb.) cseréjét mindig Hyundai márkaszervizben végezzék el.

A Hyundai gépkocsik kötelező átvizsgálási, karbantartási technológiája olyan műszerek és berendezések meglétét és használatát igényli, amelyek jellemzően csak hivatalos Hyundai márkaszervizben állnak rendelkezésre. Az előírt átvizsgálások bármelyikének a hivatalos Hyundai márkaszerviz hálózaton kívüli elvégeztetése a garancia elvesztésével járhat. Ezért a garancia érvényességének fenntartása érdekében a gépkocsi teljes élettartama alatt célszerű ragaszkodni a gyári háttérrel és az eredeti alkatrészekkel rendelkező kijelölt márkaszerviz hálózathoz, és a kötelező átvizsgálásokat, karbantartásokat, esetleges javításokat mindig hivatalos Hyundai márkaszervizben elvégeztetni. Csak így biztosított, hogy a beavatkozásokat mindig a legfrissebb gyári információk birtokában levő, eredeti alkatrészeket használó, a gyári előírásokat ismerő és betartó szakember végezze.

Így akár 5 éven keresztül élvezhető a Hyundai garanciális biztonsága. Amennyiben pedig az autó már a garanciális időszak alatt eladásra kerül, a garancia természetesen automatikusan átszáll az új tulajdonosra. Ezzel is jelentősen javul az autó értékállósága a használtautó piacon.

A külföldről származó, Magyarországon használt gépkocsiként forgalomba helyezett Hyundai gépkocsik garanciájának érvényesítéséhez szükséges a gépkocsi eredeti, kitöltött és a megfelelő helyeken lepecsételt garanciafüzete, valamint az esedékessé vált karbantartások elvégzésének kétséget kizáró bizonyítása. Ez utóbbira célszerűen a garanciafüzetben levő kitöltött, aláírt és lepecsételt karbantartási kuponok szolgálnak. A külföldről származó, Magyarországon használt gépkocsiként forgalomba helyezett Hyundai gépkocsik garanciájának érvényesítése külön engedélyezési eljárást igényel, ez azonban a garanciális javítás időtartamát nem befolyásolja jelentősen. A garanciafüzet hiánya vagy az abban levő adatok hiányossága, ellentmondásossága, pontatlansága stb. miatt előfordulhat, hogy az eljárás során a garanciális igényt elutasítják.

A Hyundai H350 gépkocsikhoz a Hyundai garancia mellé akár 3 év assistance szolgáltatás1 is jár. A Hyundai Assistance általános szolgáltatási feltételekről, a külföldről használtan importált gépkocsikra vonatkozó előírásokról és a garanciális időszakon túli gépkocsikhoz való megvásárlás lehetőségeiről ezen az oldalon talál hasznos információkat.

1 Az assistance szolgáltatás részleteiről a Hyundai Assistance fejezetben tájékozódhat.