EGY DINAMIKUS FILOZÓFIAhárom elektromos értelmezés

Az elektromos autóknak élvezetes vezethetőséget biztosító menetdinamikai jellemzőkkel és komfortos rugózással kell rendelkezniük. Ez az IONIQ filozófiája, és ennek az elvnek az igazságát hamarosan Ön is megtapasztalhatja a három innovatív hajtáslánc-opciónak köszönhetően. Erre még nem volt példa az autóiparban, ám jellemző a Hyundai azon elhivatottságára, hogy fenntartható megoldásaival a lehető legtartalmasabbá tegye ügyfelei életét.

Elsőként az IONIQ Hybrid modell lép színre, majd rögtön annak nyomdokain megjelenik az IONIQ Electric is. A Hybrid nagy hatásfokú benzinmotorját egy erős villanymotor támogatja, amelyet egy ultramodern lítium-ion polimer akkumulátorcsomag táplál. A teljesítménynövelő duplakuplungos sebességváltó még élvezetesebbé teszi a vezetést. A sorban az IONIQ Electric következik, majd a kínálatot a későbbiekben érkező IONIQ Plug-in teszi teljessé. Az IONIQ minden egyes kivitele ugyanarra a különleges padlólemezre épül, és ugyanazt a kecses, modern formatervet alkalmazza majd.

A FELVILLANYOZÓ KÖZLEKEDÉS HÁROM MÓDJAVÁLASSZA KI AZ ÉLETMÓDJÁHOZ LEGINKÁBB ILLŐ IONIQ MODELLT

Könnyen eldöntheti, melyik az Ön számára ideális IONIQ. Az egész attól függ, hogy milyen gyakran ül autóba, milyen messzire utazik, és milyen a vezetési stílusa. Bármelyik IONIQ modellt választja is, emlékezetes vezetési élményben lesz része, köszönhetően az elindulás pillanatától rendelkezésére álló, masszív forgatónyomatéknak. Az alábbiakban röviden áttekintjük az egyes IONIQ hajtásláncok előnyeit.

HYUNDAI

IONIQ hybrid

Vezetési élmény csekély károsanyag-kibocsátással

A kiemelkedő hatásfokú benzinmotor és a 28 kW teljesítményű villanymotor párosa kevesebb üzemanyag felhasználásával kínál intenzívebb menetteljesítményeket. A rendszerteljesítmény 141 LE. A villanymotor vaskos forgatónyomatéka már az elindulás pillanatától rendelkezésre áll. A kompakt, 1,56 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor menet közben töltődik, mindenekelőtt a lassításkor jelentkező energia-visszanyerésnek köszönhetően. Az IONIQ Hybrid emellett 120 km/óránál nem nagyobb sebességek esetén képes az emissziómentes közlekedésre.

A SZÍNFALAK MÖGÖTT

EGYSZERŰEN FELVILLANYOZAZ EGYEDÜLÁLLÓ IONIQ

Az IONIQ az egyetlen olyan autó a világon, amelyet a kezdetektől fogva háromféle, részben vagy teljesen elektromos hajtáslánchoz terveztek. A robusztus, mégis könnyű vázszerkezet olyan nagyteljesítményű komponenseket rejt, amelyeket kifejezetten úgy terveztünk és fejlesztettünk, hogy tökéletes harmóniában működjenek együtt. Így Ön átadhatja magát az élvezetes, mégis takarékos vezetés örömének.

IONIQ INFOMATION
    Plug-In   Hybrid   Electric
BELSŐ ÉGÉSŰ MOTOR   Yes   Yes   No
VILLANYMOTOR   Yes   Yes   Yes
DUPLAKUPLUNGOS SEBESSÉGVÁLTÓ   Yes   Yes   No
AKKUMULÁTOR   Yes   Yes   Yes
KONNEKTOROS TÖLTÉS   Yes   No   Yes
AZONNALI FORGATÓNYOMATÉK

Az IONIQ-hoz rendelhető összes hajtásláncot egyedi fejlesztésű villanymotorral szereltük fel, amely már az elindulás pillanatában kiemelkedően magas forgatónyomatékot kínál.

Close
MAXIMÁLIS HATÁSFOK

A kifejezetten ide tervezett 1.6 GDI benzinmotor a kategória legkiválóbb, 40 százalékos termikus hatásfokát kínálja
(Hybrid és Plug-in modellek.)

Close
INNOVATÍV
TECHNOLÓGIA

Mindhárom hajtáslánc nagyteljesítményű, mégis kompakt lítium-ion polimer akkumulátort alkalmaz.

Close
ÉLVEZETES VEZETHETŐSÉG

A hatfokozatú duplakuplungos sebességváltó intenzívebb gyorsítóképességgel és közvetlen gázreakciókkal segíti elő az élvezetes vezetési élményt (Hybrid és Plug-in modellek.)

Close

IONIQ Hybrid látható

A SZÍNFALAK MÖGÖTT

AZ IONIQ ANATÓMIÁJASZEMMEL NEM LÁTHATÓ ERŐSSÉGEK

Amilyen lényeges a fejlett hajtáslánc-technológia, ugyanannyira fontos szerepet játszik az aerodinamika és a kistömegű, nagy szilárdságú vázszerkezet. Az IONIQ mindezen területeken ragyogóan teljesít. Mindössze 0,24-es közegellenállási együtthatójával az IONIQ a jelenleg kapható egyik legáramvonalasabb gépkocsi a világon. A kecses kontúrok és a finoman kidolgozott részletek minimális szintre csökkentik a légellenállást, és ezáltal a károsanyag-kibocsátást. Az elöl kialakított légbevezetők mérséklik az első kerék körül ébredő légörvényeket, míg a C alakú nappali fények egyedülálló megjelenést kölcsönöznek a járműnek. Az IONIQ megszelídíti a szelet, és felvillanyozza az érzékszerveket.

NAGY SZILÁRDSÁG,
CSEKÉLY TÖMEG

A fejlett nagyszilárdságú acélok alkalmazásának köszönhetően az IONIQ szerkezete rendkívül ellenálló, míg a kistömegű alumínium elemek alkalmazása könnyebbé teszi az első és hátsó kereszttartókat, a motorház és a csomagtartó fedelét. A nagyszilárdságú acélok, a szerkezeti ragasztóanyagok és a vázelemek megerősített illesztései együttesen kiemelkedő torziós merevséget kölcsönöznek a karosszériának.

Close
KOMFORT ÉS DINAMIZMUS

Az IONIQ egyszerre biztosít kényelmes rugózást és megdöbbentően dinamikus vezethetőséget, köszönhetően az alacsony tömegközéppontnak és a többlengőkaros hátsó felfüggesztésnek.

Close

TELJESEN FELTÖLTVEKÍVÜL ÉS BELÜL

A külső formai részletek együttesen még erőteljesebbé teszik az IONIQ letisztult, sportos formatervét, míg az utasteret az ultramodern dizájn tisztasága és az innovatív tartalom határozza meg. A hatás egyszerre futurisztikus és otthonos. A kezelőszervek egyértelmű, logikus elrendezése ösztönös működtetést tesz lehetővé, így Ön zavartalanul élvezheti a kezes vezethetőséget.

Zökkenőmentes
kapcsolódás

A műszerfal közepén, optimális magasságban helyezkedik el az infotainment rendszer. Az okostelefonok zökkenőmentesen csatlakoznak az Apple CarPlay és Google Android Auto* funkciókkal felvértezett rendszerhez, így a felhasználó a központi monitoron keresztül kezelheti a zenelejátszást, a hívásokat, valamint a navigációs funkciókat.

* Az Apple CarPlay az Apple Inc. bejegyzett védjegye, az Android Auto a Google Inc. bejegyzett védjegye.
Close
Felvillanyozva

Az utasteret Electric Blue színű dekorelemek villanyozzák fel.

Close
Vezeték nélküli töltés

Intsen búcsút a töltőkábeleknek a vezeték nélküli töltőrendszernek köszönhetően**

** Nem minden okostelefonnal kompatibilis szolgáltatás
Close
Digitális

A digitális műszeregység minden hasznos információval ellátja a vezetőt, az energiaáramlási diagramtól az akkumulátor töltöttségi szintjén át az Eco Drive adatokig (ECO és Sport üzemmódban egyaránt.)

Close
Megvilágítja a jövőt

A bi-xenon fényszórók integrált LED-es helyzetjelzőket és irányjelzőket tartalmaznak. A légbeömlőkben elhelyezett LED-es nappali világítás összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöz az IONIQ-nak.

Close
Electric Blue

Az alsó lökhárítóba beépített, a merész hatszögletű hűtőmaszk alatt húzódó, jellegzetes kék sáv egyértelműen azonosítja az IONIQ-ot.

Close
Divatos és hatékony

A hátsó légterelő nem csak sportossá teszi az autó megjelenését, de a légörvények kialakulását is korlátozza, és növeli a leszorítóerőt.

Close
Hatásfokjavító formaterv

A hűtőmaszkban kialakított, aktív első csappantyú automatikusan, fokozatosan nyílik és záródik, javítva a jármű aerodinamikai teljesítményét.

Close

TÖLTSE FEL KÍVÁNCSISÁGÁT

Ismerje meg minden szemszögből az elektromos mobilitás jövőjét.

IRATKOZZON FEL A LEGÚJABB IONIQ HÍREKÉRT

Nem szeretnénk, ha lemaradna a három elektromos IONIQ modellt érintő hírekről. Iratkozzon fel most, és haladéktalanul tájékoztatjuk az aktuális újdonságokról.

Iratkozzon fel

ÁLLAMI TÁMOGATÁS

Az Ioniq electric modell vásárlásához igényelhető állami támogatás.
A feltételek, a pályázati felhívás részletesen itt ismerhető meg.

Pályázat közvetlenül az e-mobi.hu oldalon.

top