A vadonatúj Fastback N. A 2018-as év végén érkezik.

A VADONATÚJ i30 FASTBACK N

ÚGY TERVEZTÉK, HOGY MEGFORDULJANAK UTÁNA – ÉS ELTIPORJA A KANYAROKAT

Bemutatjuk a vadonatúj i30 Fastback N-t. A nagyra értékelt és hatalmas sikert aratott i30 N-t követően, a Hyundai N divízió második nagyteljesítményű modelljével ismét izgalomba hozza a nagyteljesítményű autók világát. Kategóriájában egyedülállóan, az i30 Fastback N az első 5-ajtós sport kupé a C-szegmensben, amely művészien kombinálja a sportosságot és a kifinomult formatervet, a minden N modell esetében izgalmat jelentő vezetési élménnyel. Úgy tervezték, hogy megforduljanak utána, kecsesen elnyúló vonalaival és ereszkedő tetővonalával valamint eleganciájával kitűnik a tömegből.

HISZEM, HA LÁTOM

Na ez az, amit vezetésnek hívnak! Tekintse meg az elegáns i30 Fastback N-t, amint teljes egészében kihasználja a benne rejlő teljesítményt a Milánóban található versenypályán.

N – A TELJESÍTMÉNY HAJTJA

Indítson be egy N modellt és az azon nyomban le fogja taglózni. A hangja, a 275 LE torokhangú lüktetése tiszta öröm. Tiszta teljesítmény. Tiszta N. Az N a Hyundai globális kutatás-fejlesztési központjának otthonának helyet adó ’Namyang’-ot jelöli. Az összes nagyteljesítményű N modell itt születik. Innen a németországi Nürburgring-re kerülnek, versenypályán történő tesztelésre és vizsgálatra. A versenypályán született - az N modellekkel a kezei között érezheti a Hyundai autósportban szerzett széleskörű tapasztalatát és a nagyteljesítményű utcai autók fejlesztése terén elért szakértelmét. A közúton elérhető maximális vezetési élmény illetve a mindennapos versenyautózás érzetének megteremtése céljával született.

KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNY

A vadonatúj i30 N kiemelkedő teljesítményét egy 2.0-literes turbófeltöltős motor biztosítja, amely 250 vagy 275 LE-s teljesítményt biztosít. A lenyűgözően széleskörű alapfelszereltség részét képezi a különböző vezetési módok közötti választást biztosító funkció (N Grin Control System). Mindössze egy gomb megnyomásával a hangulatához legjobban illő, öt különböző vezetési mód között választhat: Eco, Normál, Sport, N és N Custom mód. Legyen még szélesebb a mosolya minden egyes kilométerrel.

A különböző üzemmódok megváltoztatják az autó karakterisztikáját - a motor, a lengéscsillapítók, a menetstabilizáló rendszer (ESC),
az elektronikusan vezérelt, részlegesen önzáró differenciálmű (E-LSD), a motorhang, a kormányzás és a fordulatszám illesztés paramétereinek áthangolásával.
A Rajtelektronika szintén egy egyedi alapfelszereltségű funkció. A Rajtelektronika maximális tapadást biztosítja a leggyorsabb elinduláshoz. Csökkenti a kerekek kipörgését vagy megcsúszását az autó álló helyzetből történő indításkori gyorsításkor, ezzel segítve ezzel, hogy úgy rajtolhasson el akár egy profi versenyző.
A Fordulatszám-illesztés szintén egy alapfelszereltség részét képező funkció, amely automatikusan megnöveli a motor fordulatszámát a nagyobb sebességfokozatból alacsonyabb fokozatba történő visszakapcsoláskor, az egyenletesebb és sportosabb visszaváltások érdekében.

A Nagyteljesítményű Vezetési Adatok funkció lehetővé teszi, hogy megjelenítse a vezetési adatokat a nagy multifunkciós központi kijelzőn, Így még pontosabban láthatja, amit is csinál.

Az opcionálisan választható felszereltség között megtalálható az Elektronikusan vezérelt, részlegesen önzáró differenciálmű, amely lehetővé teszi, hogy a hajtott kerekek eltérő sebességgel forogjanak azáltal, hogy eltérő nyomatékot helyez rájuk a rendszer, így biztosítva a legjobb kanyarteljesítményt minden körülmények között.

Az Aktív változtatható kipufogórendszer lehetővé teszi, hogy különböző kipufogóhangok közül válasszon — a Normál üzemmódú viszonylagosan visszafogottól, a megemelt Sport módon át, egészen az N üzemmód üzemanyag robbanásokkal tarkított, határozottan erőteljes hangzásáig.

TELJESÍTMÉNYRE TERVEZVE

Kifejező és egyedien elegáns, a vadonatúj i30 Fastback N megragadja a tekintetet kifinomult vonalaival és dinamikus sportkupés arányaival. A nagyteljesítményű dizájnelemek és a leültetett karosszéria híven visszatükrözik az autó versenypályáról hozott örökségét. Az agresszív megjelenést sugárzó, nagy légbeömlőkkel ellátott első lökhárítók, valamint a kaszkádos hűtőrács egyértelmű utalás az autóban rejlő teljesítményre, amit az exkluzív N logóval ellátott, 19”-os kerekek és a piros N féknyergekkel ellátott nagyteljesítményű fékek tovább hangsúlyoznak.