Hírek

A Hyundai a 2016-os AutomotiveINNOVATIONS díj nyertese

  • Leginnovatívabb tömegpiaci gyártó az Alternatív Hajtásláncok kategóriában
  • Az Autóipari Menedzsment Központ elismert kitüntetése
  • A Hyundai IONIQ a világ első, háromféle elektromos hajtáslánccal tervezett gépjárműve

A Hyundai Motor első ízben nyerte el az AutomotiveINNOVATIONS díjat, mint az Alternatív Hajtásláncok kategória leginnovatívabb tömegpiaci gyártója. Tavaly egyetlen más autógyártó sem mutatott be annyi innovációt az alternatív üzemanyagú hajtásláncok terén, mint a Hyundai Motor. A nagy presztízsű AutomotiveINNOVATIONS díjat évente ítélik oda az olyan kiemelkedő autóipari fejlesztések elismeréseként, amelyek „kézzel fogható ügyfélelőnyt jelentenek.” A díjat az elismert németországi autóipari menedzsment központ, a Center of Automotive Management (CAM), valamint a PriceWaterhouseCoopers (PwC) tanácsadó cég közösen adja át.

A díjátadó ünnepségen Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutschland ügyvezető igazgatója vette át a kitüntetést. A CAM és a PwC elismerte a Hyundai Motornak az új, környezetbarát járműtechnológiák kifejlesztése terén vállalt úttörő szerepét. Ennek legfrissebb példája az új Hyundai IONIQ: a világ első olyan gépjárműve, amelyet háromféle, részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal hoznak forgalomba. Az IONIQ hibrid és elektromos változatai 2016 második félévében lépnek piacra, majd 2017-ben követi őket a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid változat. Az IONIQ piaci bevezetésével a Hyundai Motor az autóiparban egyedüliként négyféle, részben vagy teljesen elektromos – hibrid, elektromos, plug-in hibrid és hidrogén üzemanyagcellás – hajtásláncot kínál sorozatgyártásban. A Hyundai Motor 2013 februárjában a világon elsőként kezdte meg hidrogén üzemű gépkocsi (ix35 Fuel Cell) sorozatgyártását és értékesítését.

A Hyundai márka azonban nem csak az alternatív hajtásláncok terén tekinthető különösen innovatívnak. Összes tevékenységi területeit tekintve a Hyundai 2015 során 42 százalékkal növelte innovációinak számát az előző évhez képest. Ezzel a vállalat a világ öt leginnovatívabb autógyártói közé emelkedett, derül ki a CAM és a PwC értékeléséből.

Az AutomotiveINNOVATIONS díjat összesen 13 kategóriában ítélik oda. Ezek között megtalálható a leginnovatívabb autógyártó, a leginnovatívabb autómárka, a leginnovatívabb hagyományos, illetve alternatív hajtáslánc, a leginnovatívabb biztonsági rendszerek, online csatlakoztatott gépkocsik, valamint járműkoncepciók. A döntés alapjául a CAM innovációs adatbázisa szolgál, amely az idei évben 19 globális autóipari csoport összesen 60 autómárkájának teljesítményét tartalmazza. Az idén tizenegyedik alkalommal átadott díj mérlegelése során minden eddiginél több: közel ezerötszáz innovációt vettek figyelembe a zsűri tagjai. A díjra azon innovációk jogosultak, amelyeket már legalább prototípus formájában bemutattak.