Hírek

Hyundai IONIQ electric - állami támogatással

  • Heteken belül érkeznek az elektromos személyautó modellek Magyarországra
  • A távlatokban már haszonjárműveket is gyárt elektromos hajtással a Hyundai
  • Akár 1,5 millió forint állami támogatás az új járművekre

Üdvözlünk mindenkit egy tisztább és csendesebb világban, az IONIQ világában!

A kecses és vonzó IONIQ Electric minden szögből különösen elegánsan hat. Finom vonalai, kiegyensúlyozott arányai a tisztán elektromos teljesítmény és az energiahatékonyság váratlan kombinációjára utalnak. Az egyedi tervezésű könnyűfém keréktárcsák kialakítása is a kiemelkedő aerodinamikai teljesítményt hivatott javítani. Az IONIQ Electric formaterve tökéletesen illik a csendes, teljesen elektromos hajtáslánchoz. A villanymotor késlekedés nélkül rendelkezésre álló nyomatékának köszönhetően gyorsulása kiváló. A teljes teljesítmény pedig menet közben szabályozható az Eco, Normal vagy Sport üzemmódok kiválasztásával. Gázelvételkor vagy fékezéskor a villanymotor áramot termelt, amivel tölti az akkumulátort.

IONIQ hatótávolság

Hatótávolság

Egy feltöltéssel akár 280 kilométert* tudunk károsanyag-kibocsátás nélkül megtenni, amibe nem csupán a mindennapos ingázás fér bele könnyedén, de akár a hétvégi kiruccanás is. A mindenkor rendelkezésre álló hatótávolság egyértelműen leolvasható a Supervision kijelzőről.

Forgatónyomatékban bővelkedik

Az egyetlen, fordulatszám-csökkentő áttételen keresztül a villanymotor kivételesen nagy forgatónyomatékot biztosít, amikor csak arra szükség van.

Nagy szilárdság, csekély tömeg

A kistömegű alumínium és az ultra nagy szilárdságú acélötvözetek intelligens alkalmazásával létrehozott, robusztus szerkezet megnyugtató stabilitást és élvezetesen dinamikus vezethetőséget tesz lehetővé.

Villanymotor

Az erőteljes villanymotor legnagyobb teljesítménye 120 LE, a maximális 295 Nm forgatónyomaték már elinduláskor rendelkezésre áll, ami különösen kis sebességnél szavatol lenyűgöző gyorsítóképességet.

Lítium-ion polimer akkumulátor**

A könnyű és kompakt, 28 kWh kapacitású akkumulátor nagy energiasűrűségének köszönhetően nagyobb teljesítményt és hatótávolságot tesz lehetővé. A padlóban elhelyezett akkumulátorok révén mélyebb a tömegközéppont, ami kedvezőbb vezethetőséget eredményez. Az akkumulátorra kiterjesztett, nyolcéves vagy 200 000 kilométeres (amelyik hamarabb bekövetkezik) gyártói garancia vonatkozik.

Az új elektromos autók vásárlásához támogatást pályázat útján lehet igényelni, október 27-től. A feltételekről tájékoztatást a kormany.hu honlapján olvashatnak. Az alapvető feltétel, hogy az autó beszerzési ára maximum 15 millió forint lehet. A támogatást igényelhetik természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervezetek is, akár egy összegben történő vásárlás, akár valamilyen finanszírozási konstrukció keretében.

Az extra felszereltségekről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást. Bevezető árlisták honlapunkon találhatók.

A Hyundai az elektromos közlekedés élharcosaként haszongépjárműveire is fejleszti az elektromos hajtást

H350 Fuel Cell Concept

A Hyundai ix35 Fuel Cell a világ legelső sorozatgyártású, kereskedelmi forgalomban elérhető üzemanyagcellás gépjárműve (FCEV). Jelenleg Európa 13 országában több mint 250 darab Hyundai ix35 Fuel Cell szabadidőjármű teljesít szolgálatot. Ez több mint az összes többi autógyártó által forgalomba állított üzemanyagcellás gépkocsi együttesen. A Hyundai Motor Company környezetvédelem iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy az alternatív hajtású motorokat a haszongépjárművekre is fejleszti. Jelenleg a már 2013 óta személyautókban sorozatgyártott, világszerte sikeres hidrogén üzemanyagcellás motort teszteli a 3,5 tonnás, H350 modellen, melyet ezen a héten a Hannoveri Haszongépjármű Kiállításon mutat be először Európában.

A hagyományos elektromos járművek töltése sok órát (és ezáltal energiát) vesz igénybe – ezzel szemben a 175 literes hidrogén tank 4 alatt teletölthető, mintha csak egy dízelautót tankolnánk a klasszikus üzemanyagtöltő állomáson. A H350 Fuell Cell Concept akár 422 kilométert tesz meg, szinte néma csendben, miközben csak vizet bocsát ki. A 700-bar magasnyomású hidrogén tank a jármű padlójában helyezkedik el. 7.05 kg sűrített hidrogént tárol, amely protonokra és elektronokra bomlik az üzemanyagcellában. Az így nyert elektromosságot a kompakt, 24 kW lítium-polimer akkumulátor tárolja. Az energiát egy inverter alakítja váltóárammá, hogy töltse a 100 kW elektromos motort.*A hatótávolság vagy az energiafogyasztási számítások becsléseken alapulnak, azok az egyéni szokásoktól, vezetési körülményektől vagy útviszonyoktól függően változhatnak.

**A töltési idők és a töltés sebessége a kiválasztott töltőlétesítmény elektromos teljesítményétől függ. A gyorstöltő 23 perc alatt 80 százalékos töltöttséget (100 kW) biztosít.