Hírek


A Hyundai az IONIQ 5 virtuális világpremierjét megelőzően bemutatja a modell életterét és fenntartható belső környezetét


  • A február 23-ra előirányozott virtuális világpremiert megelőzően megtekinthetők a belső teret bemutató képek
  • A gépkocsi belső terében fenntartható anyagokat és szöveteket találunk, a környezettudatosan feldolgozott bőrtől kezdve a biofestéken át a természetes és újrahasznosított rostanyagokig
  • A kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez fejlesztett platform a tradicionális kompakt szabadidőjárműveknél hosszabb tengelytávot és sík padlót eredményez, ami forradalmasította a belsőépítészetet
  • Az ’élettér’ tematikájából ihletet merítő tervezők korábban elképzelhetetlen, markánsan más utastéri élményt alakítottak ki az IONIQ 5 fedélzetén
SZÖUL, 2021. február 15. — A Hyundai Motor Company a mai napon közzétett egy új fényképet, amely a várva várt IONIQ 5 tágas, sokoldalú belső terét ábrázolja. A 2021. február 23-án, virtuális világpremier során bemutatkozó IONIQ 5 az első olyan akkumulátoros elektromos modell, amely a Hyundai elektromos, globális moduláris platformját (E-GMP) alkalmazza. A kifejezetten elektromos modellekhez fejlesztett padlólemez olyan lapos akkumulátor elhelyezést tesz lehetővé, amely tágas, jól alakítható belső teret eredményez. Az így megvalósuló, személyre szabott mobilitás rugalmasan alakítható konfigurációkkal képes bőséges helyet nyújtani az utasoknak és csomagjaiknak egyaránt.

Az elsősorban környezetbarát anyagokból és szövetekből kialakított belső tér azt az egyre erősebben érvényesülő piaci elvárást tükrözi, amely nem csak kellemes és pihentető, de etikai és fenntarthatósági szempontból is kiemelkedő személyes közlekedési megoldást keres.

„Az IONIQ 5 valóságos formatervezési kiáltvány, egy optimista előzetese annak, amire az ügyfelek az elektromos járművek új korszakában számíthatnak.”mondta SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai globális formatervező központjának igazgatója. „A hosszú tengelytáv soha nem látott helykínálatot eredményez. Ezt a különleges teret úgy alakítottuk ki, hogy tökéletes környezetet kínáljunk a kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez – mintha a második otthonunk volna.”

Az ‘élettér' ihletésű belső környezet a formatervezés új dimenzióját tárja fel

Az IONIQ 5 markánsan elkülönül más középkategóriás crossoverektől, különös tekintettek a belső égésű motorral és hagyományos elektronikus kormányművel szerelt modellektől, hiszen az E-GMP padlólemez nyújtott tengelytávot és sík padlót tesz lehetővé.

Mivel a sík padló révén a padlókonzol előre-hátra csúsztatható, az IONIQ 5 vezetője és utasai bal és jobb oldalon egyaránt be- és kiszállhatnak, így a legszűkebb parkolóhely sem jelent akadályt. A Hyundai tervezői ennek köszönhetően alapjaitól fogva gondolták újra a padlókonzol fogalmát, és az egyszerű, statikus tárolórekesznél jóval összetettebb, hasznosabb funkciókkal vértezték azt fel. A tradicionális padlókonzol helyén található „univerzális sziget” az IONIQ 5 élettér-élményének meghatározó eleme.

Az IONIQ 5 elektronikusan szabályozható első ülései.

Az ülések optimális szögben dönthetők hátra, így az utasok a súlytalanság élményéhez hasonló könnyed érzést élhetik át. A Hyundai mintegy 30 százalékkal csökkentette az első ülések vastagságát, ezzel még több helyet biztosítva a hátul utazóknak. Így az utasok a pillanatnyi igényektől és helyzettől függően alakíthatják át a belső teret.

Kiváló minőségű, környezetbarát belső tér mérsékli a kedvezőtlen környezeti hatást

Az IONIQ 5 fejlesztése során a Hyundai központi kérdésként vizsgálta meg, hogy ügyfelei mit várnak el autójuktól. Az egyik egyértelmű ilyen elvárás a környezettudatosabb, csekélyebb környezeti hatású mobilitási megoldás biztosítása volt. Az IONIQ 5 fedélzetén ezért környezetbarát, fenntartható forrásból származó nyersanyagokat alkalmaztunk.

Az ülések lenmagból préselt növényi olajjal színezett és kezelt, ökológiailag feldolgozott bőrkárpitozást kaptak. Az utastér egyéb, puha borítású pontjain fenntartható rostokból készített szövetekből (pl. cukornád biokomponensek, gyapjú és polipropilén fonal), valamint újrahasznosított PET műanyag palackokból nyert rostokból készült anyagokkal találkozunk. A műszerfalat, a kapcsolókat, a kormánykereket és az ajtópaneleket repce és kukoricaolaj származékából készült poliuretán biofesték borítja.


A vadonatúj IONIQ 5 bevezető limitált széria hazánkban előrendelhető lesz a világpremiert követően. A pontos felszereltségről, és az előzetes árazás kapcsán az érdeklődők az alábbi linkre kattintva iratkozhatnak fel IONIQ 5 hírlevelünkre ahol az újdonság kapcsán folyamatosan értesítjük az érdeklődőket.

www.hyundai.hu/modellek/ioniq5

Az IONIQ 5 világpremierje

A Hyundai 2021. február 23-án, egy virtuális rendezvényen tartja az IONIQ 5 világpremierjét. Az esemény során a Hyundai nem csak az IONIQ 5 innovatív funkcióit és részleteit mutatja be, de azt is, hogy milyen előnyöket tartogat az ügyfelek számára a Hyundai kifejezetten elektromos járműve.