Hírek


A Hyundai Motor Group meghirdette a startupokkal való együttműködésre irányuló ‘2020 ZER01NE Accelerator’ nyílt felhívást


  • • A 2020 ZER01NE Accelerator nyílt innovációs platform elősegíti a startup vállalkozások és a Hyundai Motor Group közötti együttműködést a jövőbeli technológiákat érintő projektekben
  • • A jelentkezők november 16. és december 27. között, 10 technológiai témakörben nyújthatna be pályázatotSZÖUL, 2020. november 16. – A Hyundai Motor Group (a Csoport) meghirdette azt a '2020 ZER01NE Accelerator' nyílt innovációs platformot, amely a legkülönfélébb témakörökben támogatja a startup vállalkozások, valamint a Csoporton belül működő csoportok közötti együttműködést. A program segít felfedezni az értékes startup vállalkozásokat, és kidolgozni azokat a lehetséges stratégiai célokat, amelyekre ezen vállalkozások innovatív technológiáit fel lehet használni.


A Csoporton belül működő csapatok összesen ötven 50 ZER01NE Accelerator projektet dolgoztak ki tíz témakörben: ezek az adathasználat, felhasználói élmények, ember-gép interfész, mobilitás, töltés, robotika, intelligens gyártóüzem, logisztika, egészségügy és anyagkezelés. A programra jelentkező startupok csak egy projektre pályázhatnak. A technológiai fejlesztésekért felelős csapatok közvetlenül részt vesznek a startup vállalkozások felkutatásában és bevonásában, illetve az együttműködő startup vállalkozások pályázatának elbírálásában.


A pályázaton csak bejegyzett vállalkozások indulhatnak. A pályázatokat az erre szolgáló, hivatalos weboldalon keresztül nyújthatják be november 16. és december 27. között. A pályázat eredményhirdetésére 2021. február elején kerül sor. A kiválasztott startup vállalkozások részére biztosítják a projekt fejlesztéséhez szükséges költségvetést. A Csoport emellett megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy tőkebefektetés révén tulajdonrészt szerezzen a kiválasztott együttműködő startup vállalkozásokban.


A ZER01NE Accelerator program 2018-as indítása óta a Csoport nyolc társult vállalata, valamint 54 startup vállalkozás vett részt a programban, amelynek eredményeként 48 együttműködéses projekt jött létre, a csoport pedig 35 startup vállalkozásban eszközölt tőkebefektetést.

 

A 2020 ZER01NE Accelerator programra vonatkozó részletes információk megtalálhatók a program hivatalos weboldalán.