Hírek

Sajtóközlemény


Forradalmian újszerű formajegyekkel érkezik a vadonatúj Hyundai Tucson


  • • A Hyundai Motor közzétette a vadonatúj Tucson első képeit.
  • • A Tucson ‘parametrikus dinamika’ dizájntematikája merész felületeket, éles törésvonalakat, és élvonalbeli világítás-technológiát alkalmaz
  • • A vezetői környezet új, kettős kialakítását ultramodern felhasználói élményre optimalizálták.
  • • A Hyundai negyedik generációs kompakt szabadidőjárművének digitális világpremierjére szeptember 15-én, magyar idő szerint 02:30 órakor kerül sor.Offenbach, 2020. szeptember 3. – A Hyundai Motor a mai napon közzétette a vadonatúj Tucson első képeit. A legfontosabb új formai részletek között említést érdemel a Hyundai jellegzetes lámpastruktúrájának legújabb evolúciója, a 'parametrikus rejtett világítás' technológia, valamint az a kettős elrendezésű vezetői környezet, amely ultramodern felhasználói élményre optimalizált, személyre szabott teret eredményez. A képek a Tucsonra jellemző merész, úttörő szemlélethez méltó, innovatív részletekről tanúskodnak.


A vadonatúj Tucson digitális világpremierjére szeptember 15-én, magyar idő szerint 02:30 órakor kerül sor. Az élő stream, a kedvcsináló videó és a képek a hyundai.com weboldalon, valamint a Hyundai közösségi média csatornáin lesznek elérhetők.


„Az 'érzéki sportosság' feladata, hogy új szintre emelje az autóipari formatervezés érzelmi vonzatait. Arra törekszünk, hogy magunkkal ragadjuk ügyfeleinket. A vadonatúj Tucson az irányzat végső kiteljesedését demonstrálja, tökéletesen szemléltetve a Hyundai megállíthatatlan lendületét.” – mondta SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai globális formatervező központjának igazgatója. „A Tucson előremutató, kísérleti formaterve méltó a modell úttörő szellemiségéhez, és minden eddiginél magasabbra emeli a tétet az autópiac legzsúfoltabb méretosztályában.”


A Hyundai ‘érzéki sportosság’ formai karaktere – amellyel először az új Elantra bemutatkozásakor találkozhattunk – jelentős érzelmi többlettel ruházza fel a Tucson avantgárd 'parametrikus dinamika' formai tematikáját.Erőteljes első benyomást tesz a 'parametrikus dinamika'

A vadonatúj Tucson előremutató külső formavilága azt a Hyundai tervezői által 'parametrikus dinamika' néven emlegetett szemléletet juttatja érvényre, amely a vonalak, a felületek, az élek és a formák felhasználásával, digitális adatok segítségével teremt mozgásban lévő, ékszer-szépségű felületi részleteket, és ezzel példa nélkül álló, merész esztétikummal ruházza fel a járművet. A parametrikus rejtett lámpatestek lenyűgözik a szemlélőt. A karakteres nappali fényeket tökéletesen integráltuk az ékszerszerű hűtőmaszkba: egészen addig láthatatlanok maradnak, amíg a vezető fel nem kapcsolja a világítást.


Az új Tucson összességében nagyobb és szélesebb elődjénél. Hosszú motorházfedele, nyújtott tengelytávja és rövid túlnyúlásai karcsú, kupészerű megjelenést kölcsönöznek neki. Oldalnézetből a szögletes karosszérialemezek adnak új értelmezést a parametrikus dizájnnak. A finoman kidolgozott felületek lenyűgöző kontrasztot teremtenek a kecses sziluett és a férfias ék alak között, amely álló helyzetben is mozgás hatását keltik. A feszesen sportos formák harmonikusan olvadnak egybe a szögletes kerékívekkel, amelyek öblében könnyűfém keréktárcsák gondoskodnak az erőteljes, dinamikus megjelenésről.’INTERSPACE’ integrált kezelőfelülettel

A vadonatúj Tucson tágas belső tere, az INTERSPACE leginkább egy olyan rendezett szobára emlékeztet, ahol felülemelkedhetünk a mindennapok gondjain. A tér, a technológia és az információ itt mind összefonódik.


A Tucson belső kialakításának evolúciója nyomán a műszeregység mélyebbre került, míg a műszerpark ház nélküli beépítése rendezettebb, letisztultabb felületet eredményezett. Rétegezett, érzéki formák erősítik a nyitottság érzését. A műszerfal széles gerince tökéletes egységet formál az ajtókkal, mély szurdokként ölelve körül az elöl utazókat. A teljesen integrált középkonzol függőleges tájolású, érzéki idomait a vízesések ihlették. A középkonzoltól kiindulva dupla ezüst dekorsáv fut végig egészen a hátsó ajtókig, harmonizálva a felületek semleges színekben kivitelezett, rétegezett prémium anyagaival.