Hírek

A Hyundai Motor Group minden más autógyártónál több elismerést szerzett a J.D. Power 2020. évi észak-amerikai kezdeti minőség (IQS) felmérésén


  • ● A Hyundai Motor, a Kia Motors és a Genesis együtt minden más autóipari szereplőnél több: összesen hét modellszintű győzelmet arattak
  • • A díjnyertes modellek a Hyundai Tucson és Veloster; a Kia Forte, Sedona, Sorento és Soul; valamint a Genesis G70
SZÖUL, 2020. június 25. – A Hyundai Motor Group minden más autógyártónál több modellszintű elismerésben részesült a J.D. Power 2020. évi észak-amerikai kezdeti minőségi felmérésen (Initial Quality Study, IQS), ahol a cégcsoport hét gyártmánya ért el kategóriagyőzelmet.


A Kia Motors Corporation holtversenyben az első helyen végzett a gépkocsik kezdeti minőségét vizsgáló felmérésen. A száz gépkocsira jutó 136 hibajelenséggel a márka sorban hatodik éve bizonyul az autóipar legkiválóbb tömegpiaci szereplőjének. A Kia összesen négy kategória-győzelmet, illetve márkaszintű elismerést zsebelt be, többet, mint a felmérésben szereplő bármely más márka. A Kia Forte (alsó-középkategória), a Kia Sedona (egyterű), a Kia Sorento (felső középkategóriás szabadidőjármű) és a Kia Soul (kis crossover) egyaránt kategóriagyőzelmet aratott.


A Hyundai kettő, a Genesis márka egy méretosztályban bizonyult a legjobbnak.


Ami a Hyundait illeti, a J.D. Power elemzői a Hyundai Tucsont emelték ki a legkiválóbb kezdeti minőségű kompakt szabadidőjárműként, míg a kompakt sportos gépkocsik körében a Hyundai Veloster nyerte el az aranyérmet. Ezen túlmenően a Hyundai Accent és a Hyundai Elantra egyaránt második helyezést ért el a maga méretosztályában, míg a Santa Fe bronzéremmel zárta a felmérést.


A Genesis sorban negyedik éve bizonyul a legkiválóbb kezdeti minőséget biztosító prémium márkának. A Genesis G70 tavalyi győzelmét megismételve idén ismét a legjobb prémium kompakt gépkocsinak bizonyult 100 autóra jutó 129 hibajelenséggel.


A 2020. évi észak-amerikai kezdeti minőség felmérés (Initial Quality Study) során 87 282 felhasználót kérdeztek meg arról, hogy az első 90 napnyi használat során milyen tapasztalatokat szereztek frissen vásárolt, illetve lízingelt 2020. modellévi járművükkel. A 2020 februárja és májusa között lezajlott felmérés eredményei lehetővé teszik az autógyártók számára, hogy pontosan azonosítsák a járműveikkel felmerülő problémákat, és továbbfejlesszék termékeiket.


Az idei évre átdolgozott, immár ötödik generációjában járó felmérés résztvevőinek kilenc kategóriában összesen 223 kérdésre kellett válaszolniuk. A témakörök a következők voltak: infotainment, kezelőszervek és kijelzők, karosszéria, vezetőtámogató rendszerek (2020-ban bevezetett kategória), utastér, hajtáslánc, ülések, vezetési élmény, és klímaszabályozás.