Hírek

A Hyundai Motorsport Ausztrál-ralival kapcsolatos nyilatkozata

  • • Az Ausztrál-rali szervezői az Új-Dél-Wales államban tomboló bozóttűz miatt törölték a sporteseményt
  • • A Hyundai Motorsport matematikailag megnyerte a 2019-es FIA rali konstruktőri világbajnokságot*, miután a Spanyol-ralit követően 18 pont előnnyel vezeti a mezőnyt
  • • A csapat a kritikus helyzettel küzdő helyi közösségekkel együttérezve visszafogottan ünnepli világbajnoki címét
Coffs Harbour, Ausztrália, 2019. november 12.– A Hyundai Motorsport szomorúan szemléli az Ausztrália Új-Dél-Wales államában, az Ausztrál-rali tervezett helyszínének közelében pusztító bozóttüzeket.


Az Ausztrál-rali szervezői a mai napon bejelentették, hogy a verseny elmarad. Meggyőződésünk, hogy a szervezők és a hatóságok a raliban érdekeltek és a helyi közösségek érdekeit és biztonságát egyaránt szem előtt tartva helyes döntést hoztak.

Mindenekelőtt együttérzésünkről és támogatásunkról szeretnénk biztosítani a helyi tűzoltókat, lakosokat és hatóságokat, akiket személyesen és közvetlenül érint ez a kritikus helyzet.

Az Ausztrál-rali törlésével a Hyundai Motorsport matematikailag elnyerte a 2019-es FIA rali világbajnokság konstruktőri bajnoki címét, miután a Spanyol-ralit követően 18 ponttal vezeti a mezőnyt.* Egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a Hyundai Motorsport megszerezte első WRC bajnoki címet, ugyanakkor aggódunk a Coff Harbour térségben és Ausztrália más pontjain tomboló tűzvész által fenyegetett lakosság épsége miatt.

„Mindenekelőtt együttérzésünkről szeretnénk biztosítani mindazokat, akiket személyesen érintenek az Új-Dél-Wales államban és Ausztrália más pontjain pusztító bozóttüzek.” – mondta Scott Noh, a Hyundai Motorsport GmbH elnöke. „Rendkívüli büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy ilyen különösen kiélezett szezon végén, ütőképes versenytársak ellenében szerezhettük meg első FIA rali konstruktőri világbajnoki címünket. A Hyundai Motorsport 2012-es megalapítását követően olyan elhivatott csapatot állítottunk össze alzenaui központunkban, akik fáradhatatlanul dolgoztak ennek a célnak a megvalósításán. Megtiszteltetés számunkra, hogy WRC tevékenységeinken keresztül hozzájárulhatunk a Hyundai globális márkastratégiájához, ami még különlegesebbé teszi számunkra a pillanatot. Ezt az eredményt együtt értük el, és a Hyundai globális családjának minden egyes tagjával osztozunk a sikerben. Bízunk benne, hogy a mostani csupán az első számos további bajnoki cím sorában.”

„A körülmények ismeretében helyes döntést hoztak az illetékesek, amikor törölték az Ausztrál-ralit; együttérzünk azokkal, akiket személyesen érintenek az Új-Dél-Walesben zajló, kritikus események.” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapat igazgatója. „Sport szempontból fantasztikus, hogy megszereztük első bajnoki címünket a FIA rali világbajnokságon –hosszú éveken át dolgozott ezért az eredményért a Hyundai Motorsport minden egyes munkatársa. Rendkívül kemény, izgalmas szezont tudhatunk magunk mögött. Természetesen jobban örültünk volna, ha az utolsó pillanatig küzdhetünk a győzelemért, de végső soron a csapat minden egyes tagja büszke lehet arra az eredményre, amelyet együttes erővel elértünk. Szeretném személyesen megköszönni a Hyundai Motorsport minden egyes munkatársának és a csapatok tagjainak, hogy a Monte-Carlo ralitól fogva egészen mostanáig szívvel-lélekkel küzdöttek a közös cél érdekében.”

* Az eredmények az FIA jóváhagyását követően tekinthetők hivatalosnak.